Home » Stories » Geen categorie » Blijf bij jezelf..

Blijf bij jezelf..

door | 30 apr, 2019 | Geen categorie

Jouw stille kracht is er niet alleen voor alle kinderen en moeders die ik help. Nee, het is ook een leerschool voor mezelf. Ik leer iedere dag bij, ontwikkel me, ontdek, worstel, val en sta weer op, onderzoek en vooral leer ik iedere dag mezelf nog beter kennen doordat ik ben gaan ondernemen. De afgelopen tijd heb ik behoorlijk wat webinars, lezingen, trainingen, online cursussen en masterclasses gevolgd. Ik was namelijk erg op zoek naar de vorm waarin ik mijn diensten aan wil bieden. Ik heb heel veel waarde verzameld, heb echt wat te bieden maar hoe krijg ik dat nu bij al die kinderen en ouders die er baat bij kunnen hebben.

Ik staarde me blind en liet me de kop gek maken

Een tijdje geleden kondigde ik aan dat mijn online programma in de maak is. Ik zag vele succesvolle ondernemers die mede door een online programma in korte tijd een groot bereik hebben gekregen. Heb je als ondernemer nog geen online programma? Grijp dan nu je kans hoor ik overal. Het leek mij dan ook een logische volgende stap voor mij. Ik schrijf graag, ik creëer graag iets, doe niets liever dan het verschil maken voor veel mensen. Bovendien werkt het laagdrempelig en de ouders die ik help het kunnen doen in hun eigen tijd. Win-win dus. Ik dacht het helemaal gevonden te hebben. Alle waarde die ik heb verzameld rondom verlegenheid en onzekerheid van kinderen en de rol van ouders kan ik samenvoegen in één online programma. Ik heb het programma dan ook al zo goed als klaar staan. De inhoud staat. Alleen het technische gedeelte wat er bij komt kijken daar zie ik als een berg tegenop. Ik ben zo a-technisch als het maar kan. Een paar jaar geleden heb ik het zelfs gepresteerd om de hele harde schijf van onze laptop te formateren. Ik weet nu dat formateren wissen, leegmaken, verwijderen, alles kwijt en nooit meer iets terugvinden betekent, maar dat wist ik toen nog niet. Dus moet ik dat willen, me verdiepen in het technische gedeelte van een online programma. Ik kan het natuurlijk volledig uitbesteden, maar dat past ook niet bij mij. Ik hou van een persoonlijke aanpak, het verhaal achter de mensen, ik wil weten wat er speelt. Op het moment dat alles in een systeem zit en ik de mensen niet of nauwelijks meer persoonlijk spreek/mail/zie dan wordt ik daar niet gelukkig van. Ik ken mezelf daarin. Ik wil er een beeld bij hebben.

Boerenverstand..

Ik moest ook even denken aan mijn vader en broer. Zij zijn op de boerderij een nieuwe stal voor de koeien aan het bouwen. Veel boeren die vernieuwen of uitbreiden kiezen daarbij voor een melkrobot. De melkrobot neemt dan het melken van de boer over. Klinkt goed, werkverlichting en het kan je zeker veel tijdwinst opleveren. Maar het heeft ook een keerzijde. De boer kan daarbij het contact met zijn koeien verliezen. Op het moment dat een boer twee keer per dag de koe heeft gezien tijdens het melken weet de boer exact wat er speelt bij welke koe. Mijn vader en broer krijg je de kop niet gek en ze hebben dus ook bewust niet gekozen voor een robot. Ze zijn boer en ondernemer in hart en nieren en ze blijven bij zichzelf. En het a-technische, ja dat zit ook echt in de familie.

Ik kan me soms even mee laten slepen maar nu blijkt wel dat ik toch weer dicht bij mezelf uitkom. Het gaat er niet om of het ene beter is dan het ander maar het gaat er om wat voor jou werkt. Het online programma is dus voorlopig van de baan.. Maar het zou natuurlijk zonde zijn als ik het hele programma in de prullenbak zou gooien, of de schijf nog een keer te formateren ?. Ik wil er namelijk wel heel graag anderen mee helpen. Ik ga het daarom aanbieden op een manier die op dit moment wel bij me past

Over mij

Mijn naam is Hanneke Klein Ikink. Ik ben moeder van 4 fantastische kinderen, ervaringsdeskundige en onderneemster. Ik hou er van als kinderen vrij kunnen zijn om te zijn wie ze zijn en écht kind kunnen zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat verlegenheid en onzekerheid je als kind behoorlijk in de weg kunnen staan. Ik help ouders en de omgeving van kinderen die hiermee worstelen.

 

Volg jouw stille kracht op facebook

No account found, Please enter the account ID available in the dashboard

Gerelateerde artikelen

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij Hoe mooi kan het zijn, als jouw kind lekker in zijn vel zit en zich vrij en blij voelt. Daar kun je toch echt van genieten als ouder....

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin