Home » Stories » Ontwikkeling kind » Ben jij nog de baas over jouw tijd?

Ben jij nog de baas over jouw tijd?

door | 14 nov, 2018 | Ontwikkeling kind, ouderschap, Perfectionisme, Zelfvertrouwen

Met een gezin met 4 opgroeiende kinderen, een wasmand die zich maar blijft vullen, zwemlessen, voetbaltrainingen, een stofzuiger die overuren maakt, “tussen al die bedrijven door” volop bezig met mijn eigen bedrijf Jouw stille kracht, een man die mij volledig steunt bij alles wat ik doe maar daarnaast ook een bedrijf runt is het soms best lastig om mijn tijd te managen.
 
We weten het allemaal dat we tijd voor onszelf vrij moeten maken maar doen we het ook?
 
Ik kan je zeggen dat ik het nog steeds wel eens lastig vind maar ik ben zeker wel op de goede weg. Een aantal jaren geleden had ik hier veel meer moeite mee. Ik besteede het liefst al mijn tijd aan ons gezin, aan een ander. Ik had er best wel een handje van om mezelf op de laatste plaats te zetten. Ik vond het lastig om ook iets voor mezelf te hebben. Als de kinderen in bed lagen, het aanrecht schoon was, de was was weggewerkt, en de gemiddelde Nederlander zich zo’n beetje ging klaar maken om naar bed te gaan trok ik mijn hardloopschoenen nog aan om even een rondje hard te lopen. Ik gunde mij hier niet eerder de tijd voor. Daar is verandering in gekomen. Ik hou er nog steeds heel veel van om tijd door te brengen met mijn gezin. Maar ik gun het mezelf bijvoorbeeld ook om zeker twee keer in de week te sporten. Ik maak er tijd voor en regel desnoods oppas.
 
Ik kies veel bewuster waar ik mijn tijd aan besteed. Waar ik een paar jaar geleden dacht dat ik iedere week het hele huis moest poetsen doe ik dat nu meer gedoseerd. Ik hou nog steeds wel van een schoon en opgeruimd huis maar ik “moet” niet meer. Ik maak daarentegen liever eens tijd vrij voor waar ik van hou en wat ik belangrijk vind. Of dat nou een middagje knutselen is met de kids, een avondje uit met mijn man, of een weekendje Valencia bij mijn zus. ?
 
Is er bij jou ook ruimte voor spontane acties?
 
Ik hoor het vaak om me heen. Dat mensen behoefte hebben aan meer spontaniteit. Maar lukt dat nog met de agenda’s die voor het komende half jaar al weer volgepland en vast liggen? Het is misschien lastig maar zeker niet onmogelijk. Afgelopen weekend ben ik last minute naar Valencia geweest om mijn zus op te zoeken. Ik heb op zondag besloten naar haar toe te gaan en donderdag genoot ik al samen met haar van de fijne spaanse herfstzon. ☀️Het was een bliksembezoek van donderdag tot en met zaterdag maar dat gaf voor mij wel de doorslag om gewoon te gaan. Zo kon ik én qualitytime met mijn zus hebben en de zondag met ons gezin zijn en samen met de kinderen Sint Maarten lopen.
 
Ik denk dat het belangrijk is om ook tijd voor jezelf vrij te maken naast het drukke gezinsleven. Dat vraagt je om bewust stil te staan bij waar jij je tijd aan wil besteden, soms creatief te zijn met je tijd en dingen te combineren, je grenzen aan te geven en durven nee te zeggen en te gaan staan voor wat JIJ wil. Jij doet er namelijk toe. Wat voor boodschap geef je de kinderen immers als jij jezelf wegcijfert? Wat leef je dan voor? Jij bent naast een liefdevolle ouder en partner ook nog gewoon jezelf. Raak jezelf niet kwijt. ❤️

Over mij

Mijn naam is Hanneke Klein Ikink. Ik ben moeder van 4 fantastische kinderen, ervaringsdeskundige en onderneemster. Ik hou er van als kinderen vrij kunnen zijn om te zijn wie ze zijn en écht kind kunnen zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat verlegenheid en onzekerheid je als kind behoorlijk in de weg kunnen staan. Ik help ouders en de omgeving van kinderen die hiermee worstelen.

 

Volg jouw stille kracht op facebook

No account found, Please enter the account ID available in the dashboard

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin