Home » Stories » Opvoeding » Wie of wat ik ben?

Wie of wat ik ben?

door | 12 jun, 2019 | Opvoeding, ouderschap, Verlegenheid, Zelfvertrouwen

Oh dan ben je dus een kindercoach?

Er bestaat nog wel eens wat verwarring over wat ik doe en wie ik ben. Als ik vertel dat ik kinderen help die worstelen met onzekerheid en verlegenheid dan trekken mensen vaak gelijk de conclusie dat ik een kindercoach ben, dat ik kinderen bij mij in de praktijk ontvang, gesprekken met ze voer, spelletjes en oefeningen met ze doe. Dat is niet het geval. Ik heb nooit één van de kinderen die ik geholpen heb ontmoet. Toch heb ik al vele kinderen mogen helpen, waar ik heel dankbaar voor ben. Dat doe ik namelijk via hun ouders en de omgeving.

Ik geniet enorm van kinderen om me heen, ik speel graag met ze of kijk toe hoe ze lekker spelen, neem graag een kijkje in hun belevingswereld maar ik ben geen kindercoach.

Kinderen die worstelen met verlegenheid en onzekerheid wil ik heel graag helpen als dat nodig is. Ik weet uit eigen ervaring hoe je in een negatieve spiraal terecht kunt komen door onzekerheid en verlegenheid. Dan kan het zijn dat je niet meer de dingen gaat doen die je eigenlijk wil doen, angst staat je dan letterlijk in de weg. Je laat jezelf steeds minder zien. Dat gun ik geen enkel kind. Inmiddels weet ik ook hoe je de negatieve spiraal kunt doorbreken en juist weer kunt groeien.

Je mag er zijn

Om te beginnen wil ik kinderen die worstelen met verlegenheid mee geven dat ze goed zijn zoals ze zijn. Het is niet mijn doel om kinderen te veranderen, om van introverte kinderen meer extraverte kinderen te maken, om kinderen die de kat uit de boom kijken het idee mee te geven dat dat niet mag. Nee ik wil juist dat er ruimte voor deze kinderen is. Dat ze mogen zijn wie ze zijn. Er is niks mis met de kinderen die worstelen met verlegenheid. Het kan zijn dat ze iets in de weg staat waardoor ze zichzelf niet kunnen of durven laten zien, dat is niet nodig en daar kunnen we kinderen bij helpen. Maar ze zijn goed zoals ze zijn. Ik wil ze niet het gevoel geven dat er wat mis is en dat ze een kindercoach nodig hebben. Ik wil dan ook voorkomen dat een kind de boodschap mee zou kunnen krijgen dat het móet veranderen.

Hiermee wil ik aangeven waarom ik voor mijn manier van werken gekozen heb en waarom het voor mij niet goed voelde om direct met kinderen te werken. Ik heb natuurlijk alle respect voor iedereen die daar andere keuzes in maakt, ik hoop niet dat dit iemand persoonlijk raakt maar ik wil alleen aangeven wat mijn motivatie is.

Wat doe ik dan wel als ik geen kindercoach ben?

Ik begin bij de basis van alle kinderen. De basis ligt thuis. Ik begeleid ouders van kinderen die worstelen met verlegenheid en onzekerheid. Ik geloof er in dat niemand een kind zo goed kan helpen als de eigen ouder. Je kent je kind door en door. Je weet wat er speelt. Je zie dat je kind worstelt. Je wil dolgraag iets doen. Maar waar doe je goed aan? Ik weet dat het als ouders soms lastig kan zijn, dat je soms met je handen in je haar zit. Heeft je kind wel een extra zetje nodig of moet je het gewoon laten? Waar komt dit gedrag vandaan? Wat is jouw eigen rol als ouder? Hoe kan je je kind nu écht helpen?

Ik geef handvaten aan ouders hoe ze hun kind écht kunnen helpen als de verlegenheid een belemmering vormt. Ik ben daarbij graag hun stille kracht. Als kinderen door hun verlegenheid en onzekerheid zichzelf niet kunnen zijn, zichzelf niet laten zien en van zich horen dan ben ik graag het steuntje in de rug voor ouders. Zodat de ouders de kinderen zoveel mogelijk kunnen ondersteunen. Ik geef ouders inzichten, handvaten en tips waar ze mee verder kunnen. Ik ga ervoor ouders meer rust en vertrouwen te geven zodat ze dit vertrouwen door kunnen geven aan hun kinderen.

“Laat verlegenheid niet langer in de weg staan”

Ik heb een e-book geschreven “Laat verlegenheid niet langer in de weg staan”. Hierin deel ik 10 praktische tips over hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen om te gaan met verlegenheid en onzekerheid. Hoe jij er voor kunt zorgen dat het jouw kind niet meer in de weg zal staan.
Afgelopen week kreeg ik nog de reactie van een moeder dat er zo veel waardevolle tips in het e-book staan, dat het haar echt handvaten had gegeven. Ze kan er wat mee in de praktijk. Ze heeft ook anders leren kijken. Ik krijg ook regelmatig aanvragen voor mijn e-book van mensen binnen het onderwijs. Vaak krijg ik dan ook terug dat heel veel ouders baat bij dit e-book zouden kunnen hebben. Ik wil dan ook niks liever dan dat mijn e-book wijd verspreid wordt. ? Ik bied daarom dit waardevolle boek ook geheel gratis aan. Ik deel mijn kennis en ervaring graag met je zodat we samen vele kinderen kunnen helpen.

Over mij

Mijn naam is Hanneke Klein Ikink. Ik ben moeder van 4 fantastische kinderen, ervaringsdeskundige en onderneemster. Ik hou er van als kinderen vrij kunnen zijn om te zijn wie ze zijn en écht kind kunnen zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat verlegenheid en onzekerheid je als kind behoorlijk in de weg kunnen staan. Ik help ouders en de omgeving van kinderen die hiermee worstelen.

 

Volg jouw stille kracht op facebook

No account found, Please enter the account ID available in the dashboard

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin