Wat is mijn verhaal?

Wie ik ben?

Ja, deze vraag heb ik mezelf ook regelmatig gesteld. Een aantal jaren geleden hield deze vraag mij zelfs wakker? Ik had rollen aangenomen maar wie ben ik nou echt en wat wil ik? Wat is voor mij belangrijk?

Het was voor mij een heel proces van vallen en opstaan om te komen waar ik nu sta.

Ik ben in 1983 geboren op een boerderij in de Achterhoek. Opgegroeid als boerendochter met veel ruimte en groen om me heen. Hard werken en nuchterheid is me met de paplepel ingegoten. Ben nog altijd dankbaar dat ik dat van huis uit heb mee gekregen. Heeft me veel gebracht. Ik ben altijd gevoelig geweest en kon ook wel erg op mezelf zijn. Ik kreeg al vroeg de stempel “verlegen”. ‘Heb je je tong verloren’ is een vraag die ik niet meer kan horen. Wat vond ik het vreselijk. Het voelde voor mij alsof er iets mis met mij was.

Ik ben vervolgens gaan doen wat ik dacht dat er van mij verwacht werd. Ik ging studeren, werkte hard, had een leuke baan als makelaar. Toen ik moeder werd merkte ik dat het voor mij niet meer helemaal klopte. Is dit de vrouw die ik wil zijn? Ben ik dit? Het begon te wringen. Het was dan ook niet voor niks dat er op een gegeven moment geen werk meer voor mij was binnen mijn vakgebied. Ik geloof in ieder geval niet in toeval.
Dat sloot ik af. Maar wat dan nu? Fulltime moeder? Parttime werk? Wat en waar? Wat vind ik leuk? Waar liggen mijn kwaliteiten? Ik zag en wist het niet op dat moment. Er gingen nog wel wat jaren overheen voordat ik echt voor mezelf koos. Leerzame, leuke maar ook minder leuke perioden maakten plaats voor nieuwe mogelijkheden. Zo’n jaar of 5 geleden wist ik, nu is het de tijd om uit te zoeken waar ik zelf nou eigenlijk blij van word. Wat wil ik?

Ik heb verschillende wegen bewandeld om uiteindelijk hier te komen. Bij wat ik nu doe en wie ik nu ben. Het wakker liggen, piekeren en niet meer weten wat ik wil heeft er bij mij voor gezorgd dat ik in aanraking kwam met Access Bars. Het was voor mij zo’n fijne ervaring dat ik gelijk wist, hier wil ik meer van. Dus zo geschiedde. Meer en meer begon ik me hierin te verdiepen en meer en meer vond ik mezelf weer terug.

Ik woon samen met mijn partner en onze 4 prachtkinderen in Groenlo. Een mooi stadje in het groen in de Achterhoek. Daar heb ik ook mijn praktijk Jouw stille kracht. Ik hou er van om buiten te zijn en op groen uit te kijken. Lekker wandelen door de zandwegen met onze hond Moos of een rondje hardlopen alleen of in fijn gezelschap. Ik hou van verse, duurzame en natuurlijke producten voor mijn lijf maar ook in onze huishouding. Ik hou van koken. De zakjes en pakjes heb ik al jaren geleden de deur uit gedaan. Ik ga voor puur. Ook voor pure chocolade trouwens. Ik zit graag met een boek en een kop thee voor de kachel maar voor een avondje dansen met een wijntje er bij ben ik ook zeker in. Ik geniet van middagen met spelende kinderen om me heen en hou er van om te kijken naar onze kinderen als ze doen wat het ze het liefste doen.
Het moederschap heeft me in zoveel opzichten verrijkt. Het heeft me een spiegel voorgehouden waardoor het heeft me dichter bij mezelf gebracht. Het heeft gemaakt dat ik meer puur en eerlijk naar mezelf ben geworden. Het heeft me bewuster gemaakt.

 

Inmiddels durf ik wel te zeggen dat ik ben gegroeid tot een rustige en zelfverzekerde vrouw, moeder, ervaringsdeskundige en onderneemster. Uitgegroeid ben ik niet, ik blijf dolgraag in ontwikkeling.

Ik weet steeds beter wat ik wil en durf ik mezelf ook steeds meer écht te laten zien. De rust die ik uitstraal, wat heb ik het lang verkeerd gemaakt. Maar wat zie ik nu in dat het juist mijn kracht is. Mijn stille kracht. Met “Jouw Stille Kracht” ben ik gaan staan voor mezelf maar ook voor alle anderen die meer puur zichzelf willen zijn.

Hanneke Stöteler – Klein Ikink

Volg mij op Social Media:

Opleiding:

Level 7 Margriet Spijksma
Tijdens deze training gericht op persoonlijke ontwikkeling heb ik mezelf weer gevonden. Ik weet beter wat ik wil en waar ik voor sta. 

Jouw Bedrijfsidee, Margriet Spijksma
Een training die veel verder gaat dan het opzetten van een eigen bedrijf. Het gaat over je angsten overwinnen, over groei, over eerlijk zijn naar jezelf. 

Access Consiousness

Diverse trainingen bij verschillende facilitators. 

Lijfkrachtherstel

2 daagse training, basiscursus

 

 

Wil jij weer in je kracht komen?

Wat zij over Jouw stille kracht vertellen

Lees hier de ervaringen.
‘Ik vind het nog steeds heel erg bijzonder dat je door zachte aanraking zulke resultaten kunt bereiken.

Heb vooral veel meer rust in mijn hoofd en slaap ’s nachts beter.’

‘Ik heb de studiedag als heel fijn, relaxt en leerzaam ervaren. Bij binnenkomst voelde ik direct een heel warm welkom. De manier van uitleg was duidelijk en rustig. Alles in duidelijke en begrijpelijke taal.

De groep was perfect omdat het klein was en daardoor een geborgen en veilig gevoel. Daardoor kon ik me tijdens de sessies die ik kreeg ook heerlijk ontspannen. We zijn die dag niets te kort gekomen betreft het eten en drinken. Het was een leerzaam uitje waar ik echt van heb genoten.’

‘Ik heb het als een hele prettige dag ervaren. Fijne, veilige en betrokken groep.

Het was een inspirerende dag, waar de tools prettig overgedragen en aangeleerd werden. Jouw rust en duidelijkheid is prettig, waardoor je nieuwsgierig wordt naar meer. Een heerlijke lunch en een fijne groep maken tot een hele waardevolle dag.’