Home » Stories » ouderschap » Als je voor jezelf zorgt heb je wat te geven.

Als je voor jezelf zorgt heb je wat te geven.

door | 30 apr, 2019 | ouderschap, Zelfvertrouwen

Het klinkt heel logisch, als je goed voor jezelf zorgt, zit je goed in je vel en heb je ook meer te geven. Maar toch weet ik ook dat we onszelf lang niet altijd op de eerste plaats zetten. Herken jij dat ook?

Wat is dat toch? Waarom hebben we zo’n moeite om onszelf op de eerste plaats te zetten? Voelt het voor jou egoïstisch om dat te doen? Heb je geleerd om je dienstbaar op te stellen? Om eerst te zorgen voor een ander? Cijfer jij jezelf weg? Zie jij jezelf als minder dan een ander? Waarom gun jij jezelf niet wat je je kinderen wél gunt?

Een paar jaar geleden had ik echt gezegd: belachelijk om mezelf op de eerste plaats te zetten. Natuurlijk zet ik onze kinderen, ons gezin op de eerste plaats. Zij gaan voor alles. Ik deed dus ook alles voor ze. Ik liet mijn ambities varen en leefde mijn leven vooral voor een ander. Deed vooral wat ik dacht dat er verwacht werd. Maar waren zij daar bij geholpen? Nee, natuurlijk niet. Op het moment je voorbij gaat aan jezelf heb je een ander niet veel te geven.

Totdat ik besloot het roer om te gooien. Nu was het tijd voor mezelf. En deze tijd voor mezelf resulteerde er in dat we samen groeiden. Doordat ik heb gewerkt aan mijn eigenwaarde, mijn zelfvertrouwen, mijn groei heb ik automatisch ook gezorgd voor een groei bij onze kinderen. Ik heb dus niet alleen aan mezelf gewerkt maar aan ons gezin. Hoe mooi is dat?

Over mij

Mijn naam is Hanneke Klein Ikink. Ik ben moeder van 4 fantastische kinderen, ervaringsdeskundige en onderneemster. Ik hou er van als kinderen vrij kunnen zijn om te zijn wie ze zijn en écht kind kunnen zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat verlegenheid en onzekerheid je als kind behoorlijk in de weg kunnen staan. Ik help ouders en de omgeving van kinderen die hiermee worstelen.

 

Volg jouw stille kracht op facebook

No account found, Please enter the account ID available in the dashboard

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin