Home » Stories » Opvoeding » Kinderen kunnen ons geweldig na doen, geef ze iets geweldigs om na te doen

Kinderen kunnen ons geweldig na doen, geef ze iets geweldigs om na te doen

door | 16 jul, 2019 | Opvoeding, ouderschap, Zelfvertrouwen

Je gunt je kind het allerbeste, je gunt je kind dat het lekker in zijn vel zit en gelukkig is. Dat is wat je het allerliefst ziet. Maar gun je dit jezelf ook?

Kinderen doen ons in alles na. Ze observeren, voelen en horen wat we zeggen en doen ons vervolgens na. Wij zijn hun rolmodel. Wie herkent het niet dat je je eigen woorden terug hoort als je kinderen vadertje en moedertje spelen. Kan soms best confronterend maar ook verhelderend zijn. Met de woorden die je gebruikt kun je een verschil maken voor je kind maar nog meer dan met woorden alleen kun je met je daden een verschil maken. Jij leeft voor. Als jij lekker in je vel zit zal dat positief doorwerken binnen het gezin. Als jij van jezelf vindt dat je er toe doet zal je kind ook weten dat hij of zij er toe doet.

Zit jij op dit moment niet lekker in je vel. Voel je je niet goed over jezelf. Neem dan je verantwoordelijkheid en werk hieraan. Maak jezelf belangrijk. Cijfer jezelf niet langer weg. En nee, dat is niet egoïstisch. Dat doe je zeker niet alleen voor jezelf, dat doe je voor je hele gezin. Groeien doe je samen.

Over mij

Mijn naam is Hanneke Klein Ikink. Ik ben moeder van 4 fantastische kinderen, ervaringsdeskundige en onderneemster. Ik hou er van als kinderen vrij kunnen zijn om te zijn wie ze zijn en écht kind kunnen zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat verlegenheid en onzekerheid je als kind behoorlijk in de weg kunnen staan. Ik help ouders en de omgeving van kinderen die hiermee worstelen.

 

Volg jouw stille kracht op facebook

No account found, Please enter the account ID available in the dashboard

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin