Je gunt je kind het allerbeste, je gunt je kind dat het lekker in zijn vel zit en gelukkig is. Dat is wat je het allerliefst ziet. Maar gun je dit jezelf ook?

Kinderen doen ons in alles na. Ze observeren, voelen en horen wat we zeggen en doen ons vervolgens na. Wij zijn hun rolmodel. Wie herkent het niet dat je je eigen woorden terug hoort als je kinderen vadertje en moedertje spelen. Kan soms best confronterend maar ook verhelderend zijn. Met de woorden die je gebruikt kun je een verschil maken voor je kind maar nog meer dan met woorden alleen kun je met je daden een verschil maken. Jij leeft voor. Als jij lekker in je vel zit zal dat positief doorwerken binnen het gezin. Als jij van jezelf vindt dat je er toe doet zal je kind ook weten dat hij of zij er toe doet.

Zit jij op dit moment niet lekker in je vel. Voel je je niet goed over jezelf. Neem dan je verantwoordelijkheid en werk hieraan. Maak jezelf belangrijk. Cijfer jezelf niet langer weg. En nee, dat is niet egoïstisch. Dat doe je zeker niet alleen voor jezelf, dat doe je voor je hele gezin. Groeien doe je samen.