Home » Stories » Verlegenheid » Wie ben jij om aan jezelf te twijfelen?

Wie ben jij om aan jezelf te twijfelen?

door | 19 jun, 2018 | Verlegenheid, Zelfvertrouwen

Wie ben jij om aan jezelf te twijfelen?

Ja wie ben jij nou eigenlijk om aan jezelf te twijfelen? En wie ben ik dan om aan mijzelf te twijfelen? Toch doen we het vaak genoeg. Zullen we daar vanaf nu gewoon mee stoppen? Zullen we dat afspreken? Geen twijfels meer, geen onzekerheden meer, geen angsten. Was het maar zo gemakkelijk zul je denken. Onzekerheid, ik denk dat iedereen hier in meer of mindere mate het gevoel kent. Daar ontkom je niet aan. Er zullen weinig mensen zijn die altijd en overal zeker zijn over zichzelf, die nooit twijfelen. Het hoort er wel een beetje bij. Maar ik weet ook dat onzekerheid ook een grote blokkade kan vormen en bepalend kan worden. Het kan je belemmeren in je doen en laten. Het gaat er namelijk net om wat je met je angsten doet.

Verlegenheid is een gevoel van angst wat opkomt in een situatie waar je je niet volledig veilig voelt. Het maakt je onzeker of je een situatie aankunt. Je kunt in dan twee kanten op. Of je vermijd de “onveilige” situaties door geen risico te nemen en je vlucht door je terug te trekken. Wat dus veel verlegen mensen ook zullen doen en ik ook jaren gedaan heb. Maar je kunt ook een andere kant op door ondanks de angsten die je voelt bepaalde situaties toch te benaderen. Hierdoor ga je je angsten niet uit de weg, je trotseert ze door een kracht te vinden die groter is dan je angst. Zo ver ben ik nu. Er komt echt nog wel eens een verlegen en onzeker gevoel boven, een twijfel aan mezelf maar ik laat het niet langer in de weg staan. Ik ga op mijn doel af. En mijn doel is om zo veel mogelijk kinderen te helpen zich vrij te voelen om te zijn wie ze zijn en hun angsten daarbij niet langer in de weg te laten staan.

Als jouw kind worstelt met verlegenheid en onzekerheid klinkt dat waarschijnlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zo eenvoudig is het misschien ook niet. Maar met de juiste tips, tricks en inzichten zal jouw kind beter in staat zijn om ondanks de angsten toch bepaalde situaties te benaderen en daardoor in staat zijn om meer zelfvertrouwen op te bouwen. Jij als ouder bent zeker in staat om jou kind hierin te ondersteunen zodat jouw kind zich niet meer laat leiden door angsten en onzekerheid maar zeker en vrij de toekomst tegemoet kan gaan. Ik help je daarbij graag. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Mail dan naar: hanneke@jouwstillekracht.nl

Over mij

Mijn naam is Hanneke Klein Ikink. Ik ben moeder van 4 fantastische kinderen, ervaringsdeskundige en onderneemster. Ik hou er van als kinderen vrij kunnen zijn om te zijn wie ze zijn en écht kind kunnen zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat verlegenheid en onzekerheid je als kind behoorlijk in de weg kunnen staan. Ik help ouders en de omgeving van kinderen die hiermee worstelen.

 

Volg jouw stille kracht op facebook

No account found, Please enter the account ID available in the dashboard

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin