Home » Stories » Ontwikkeling kind » Leef het leven dat je je kind gunt.

Leef het leven dat je je kind gunt.

door | 9 okt, 2018 | Faalangst, Ontwikkeling kind, Opvoeding, Zelfvertrouwen

Leef jij het leven dat je je kind gunt?

Iedere ouder wil het beste voor zijn kind. Dat jij goed voor je kind wil zorgen is duidelijk maar zorg jij ook goed voor jezelf? Ook daarin heb jij een voorbeeldrol. Ouders leven immers voor. Als jij jezelf iedere dag wegcijfert. Welke boodschap geef je dan door aan je kinderen? Als jij je eigen grenzen niet aan kunt geven. Wat zendt je daarmee uit?

Woorden betekenen niet zo veel voor kinderen, daden daarentegen komen wel over. Kinderen leren veel van nadoen. Ze observeren ons constant en spelen en doen na wat ze zien. Dus geef zelf het goede voorbeeld. Laat zelf het gewenste gedrag zien. Het beste wat je voor je kind kan doen is voorleven.

Kinderen houden je een spiegel voor. Op het moment dat jij onzeker bent over jezelf, niet goed weet wie je bent en wat je wil en niet trouw bent aan jezelf kun je dit ook doorgeven aan jou kind. Misschien heb je al jaren geleden een masker opgezet om je onzekerheid te verbloemen maar kinderen prikken hier doorheen. Om je kind te helpen om te groeien en bloeien tot een zelfverzekerd persoon zal je dat zelf ook moeten zijn/worden.

Voorleven wil voor mij zeggen dat je niet perfect hoeft te zijn. Juist door te laten zien dat jij ook fouten maakt weet een kind dat fouten maken erbij hoort. Sterker nog dat je er van leert en groeit.

Leef jij voor? ❤️

Over mij

Mijn naam is Hanneke Klein Ikink. Ik ben moeder van 4 fantastische kinderen, ervaringsdeskundige en onderneemster. Ik hou er van als kinderen vrij kunnen zijn om te zijn wie ze zijn en écht kind kunnen zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat verlegenheid en onzekerheid je als kind behoorlijk in de weg kunnen staan. Ik help ouders en de omgeving van kinderen die hiermee worstelen.

 

Volg jouw stille kracht op facebook

No account found, Please enter the account ID available in the dashboard

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin