Home » Stories » Zelfvertrouwen » ‘Mama hoeveel nachtjes nog?’

‘Mama hoeveel nachtjes nog?’

door | 11 mei, 2018 | Ontwikkeling kind, Zelfvertrouwen

‘Mama, hoeveel nachtjes nog?’

Ik zit hier lekker in het zonnetje, te werken en te genieten van onze kinderen die heerlijk aan het spelen zijn. Niks mooier dan dat. Ik hoor hun lach van plezier en af en toe roepen ze mij om hun kunstjes te laten zien. Ik zie hun blije en trotse gezichtjes. Het is al weer bijna hun laatste vakantiedag. Volgende week begint het “gewone leventje” weer, dan gaan ze weer naar school.

Een heel aantal vakanties geleden werd het best een ding die eerste schooldag na de vakantie. Onze zoon was net in groep 3 begonnen en had duidelijk moeite met de overstap van groep 2 naar groep 3. Er werd opeens veel van hem verwacht, hij moet iedere dag binnen stil zitten wat niet in zijn aard zit, hij werd getoetst, hij vergeleek zichzelf met zijn leeftijdsgenootjes, hij ontwikkelde een gevoel dat hij het niet kon. Het zelfvertrouwen wat altijd volop aanwezig was bij hem was duidelijk minder. Hij voelde zich minder zeker van zichzelf. Hij was bang het fout te doen en zag op een gegeven moment alleen nog maar de rode kruisjes in zijn werkboekje. In de vakantie vroeg hij me meerdere malen over hoeveel nachtjes hij weer naar school móest. Met als gevolg dat hij zo’n druk voelde op de allerlaatste vakantiedag om er een geweldige dag van te maken, om er nog even alles uit te halen. Morgen móest hij immers weer naar school.. waar hij tegenop zag. Zijn onzekerheid zat hem toen best wel in de weg.

 

Nu gaat het gelukkig een stuk beter. Hij geniet van de vakantie en heeft echt nog wel liever vakantie dan een schoolweek. Maar daarentegen is het ook geen strijd meer om hem naar school te brengen. Hij voelt zich zekerder over zichzelf en is minder bang om het fout te doen. Hij is gegroeid. Geweldig om te zien. Hij zit lekkerder in zijn vel. Uiteindelijk heeft hij zelf weer vertrouwen in zichzelf gekregen, dat heeft hij zelf gedaan maar wij als ouders zijn er wel om hem daarbij te helpen. Kan jou kind ook wel wat hulp gebruiken om wat meer zelfvertrouwen te ontwikkelen? Wil je hem daar graag bij helpen? Ik help jou daar graag bij. Ik geef binnenkort een workshop “Zet de eerste stappen naar meer zelfvertrouwen”. Mocht je hier meer over willen weten mail dan naar: hanneke@jouwstillekracht.nl. Geniet nog van jullie laatste vakantiedagen!

Over mij

Mijn naam is Hanneke Klein Ikink. Ik ben moeder van 4 fantastische kinderen, ervaringsdeskundige en onderneemster. Ik hou er van als kinderen vrij kunnen zijn om te zijn wie ze zijn en écht kind kunnen zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat verlegenheid en onzekerheid je als kind behoorlijk in de weg kunnen staan. Ik help ouders en de omgeving van kinderen die hiermee worstelen.

 

Volg jouw stille kracht op facebook

No account found, Please enter the account ID available in the dashboard

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin